Булгур
Булгур – це крупа, виготовлена з обробленої пшениці твердих сортів. Її очищають, пропарюють, сушать і ділять на дрібні частинки. Завдяки такій обробці крупа отримує особливий смак і аромат, який відрізняє цю крупу від інших злакових.
Булгур має легкий, нейтральний смак, який легко піддається приправленню та комбінується з різними інгредієнтами.
При цьому готується Булгур дуже швидко, оскільки вже попередньо оброблений. Зберігається крупа тривалий час, не втрачаючи своїх корисних властивостей, що робить його зручним продуктом для запасів у кухні.
Булгур – це якісний, поживний харчовий продукт, який легко засвоюється організмом, корисний для серцево - судинної та травної системи, містить важливі мінерали, такі як магній, залізо, вітаміни групи В,РР, Е, складні вуглеводи.
Її глікемічний індекс оптимальний для того, щоб підтримувати тіло у формі або позбутися зайвих жирів, якщо це потрібно.
Щоб приготувати кашу булгур, спершу промийте крупу під холодною водою.
Налийте воду у каструлю та доведіть до кипіння.
Додайте промитий булгур у киплячу воду, зменште вогонь та закрийте кришкою.
Готуйте протягом 10-15 хвилин, доки крупа не вбере воду і стане м'якою. За смаком можна додати сіль і спеції, а також овочі або зелень для різноманіття.