Кутя
Пшенична каша вважалась однією найкорисніших страв ще з давнини. З покоління в покоління люди передавали, що пшенична каша може продовжити молодість і зберегти міцність здоров’я на довгі роки. Страву із «золотих» зерен подавали на стіл на всі випадки життя: на народження, хрестини чи похорон. Кашу їли під час Різдвяного та Великого постів та інших великих свят.
Кутя торгової марки «ЕКОР» – це шліфовані зерна вищого ґатунку сортів м’якої пшениці.
Особливістю є шліфування зерна від зовнішньої оболонки, що дозволяє швидко і корисно приготувати страву без попереднього замочування крупи у воді. А очищення від забруднень та велика степінь відсіювання неналежних зерен дозволяє на виході отримати крупу відмінної якості, яка дозволяє приготувати справді поживну і смачну страву.
У продуктах із цільного зерна високий вміст харчових волокон – саме від клітковини, відзначають дослідники, величезна користь здоров’ю. Також у цільнозернових продуктах багато інших корисних фітохімічних речовин, жирних кислот, амінокислот, вітамінів та мінералів.
Пшениця насамперед є джерелом вуглеводів, які складають 85% її складу. Організм розщеплює їх на глюкозу, яка повільно потрапляє в кров і живить клітини енергією. Пшенична крупа допомагає нормалізувати кислотно-лужний баланс організму, а завдяки високому вмісту холіну – покращується робота органів травлення та знижується рівень холестерину в крові.
Крупи пшеничні від торгової марки «ЕКОР» – це на 100% натуральний продукт та чудове дієтичне джерело енергії.
Рецепти смачних страв, а особливо Різдвяної куті з пшеничної крупи, шукайте у розділі «Рецепти» або переходьте за посиланням.