Новинка у фірмовому магазині «Екор» Пластівці для швидких і смачних страв уже чекають на вас! Тернопіль, вул. Лукіяновича, 3а
Facebook Instagram
Зворотний зв’язок

    Головна » Блог » СвітКруп » Горохова крупа: 6 причин додати її у свій раціон вже сьогодні

    Горохова крупа: 6 причин додати її у свій раціон вже сьогодні

    Читати: 3 хв
    Зображення запису

    Шукаєте доступний і поживний продукт, який здатний замінити м’ясо та покращити травлення? Горохова крупа — це не просто їжа, а справжнє джерело здоров’я, яке людство використовує вже тисячі років. Горох — це один із найдавніших та найпоширеніших продуктів у світі. Він добре насичує, має приємний смак і чудово поєднується з овочами, м’ясом та спеціями. Завдяки своєму складу горохова крупа є важливою складовою здорового раціону. Вона є справжнім джерелом рослинного білка, клітковини та вітамінів, відома тим, що надовго зберігає відчуття ситості, а також позитивно впливає на здоров’я.

    6 причин чому варто додати горох у свій раціон:

    • Покращує роботу серцево-судинної системи завдяки калію та магнію.
    • Містить багато рослинного білка, що робить його хорошою альтернативою м’ясу.
    • Сприяє нормалізації рівня цукру в крові.
    • Має високий вміст клітковини, яка покращує травлення.
    • Містить вітаміни групи B, що підтримують нервову систему.
    • Зміцнює імунітет завдяки антиоксидантам.
    Горохова крупа Екор

    Як приготувати горохову крупу?

    Класичний метод — крупу замочують у холодній воді на кілька годин (або на ніч), після чого варять у пропорції 1:4 (горох:вода) до готовності 40–50 хвилин.

    Смакові акценти — можна додавати лавровий лист, моркву, цибулю або спеції для насиченого аромату.

    З гороху можна приготувати безліч страв! Спробуйте ніжне горохове пюре, яке ідеально пасує як гарнір, або приготуйте поживний суп-пюре. Якщо ви шукаєте нові ідеї, зверніть увагу на горохові котлети або поживні горохові млинці.

    Цікаві факти про горох

    • Горох відомий людству вже понад 7 тисяч років.
    • У Стародавній Греції його вважали «їжею бідняків», а сьогодні це один із найпопулярніших суперфудів.
    • У багатьох країнах горохові супи входять до національної кухні.
    • В Індії горох широко використовують у вегетаріанських стравах як джерело білка.

    Горохова крупа — це не тільки доступний і корисний продукт, але й чудова можливість для кулінарних експериментів. Тож не відкладайте, спробуйте приготувати класичне горохове пюре або експериментуйте з новими стравами.

    Останні новини
    Зображення запису
    Опубліковано: 01.12.2025
    ЕКОР на форумі «Зерно і переробка 2025»: стратегічні підсумки участі у Львові

    19-21 листопада у Львові пройшов форум «Зерно і переробка 2025: борошно, бакалія, комбікорми» – триденна платформа для обміну практиками, дискусій про ринок зерна, переробку, експорт і технологічні рішення для галузі….

    Зображення запису
    Опубліковано: 03.11.2025
    «Екор» на Міжнародній виставці WorldFood Ukraine 2025

    Компанія «Екор» з радістю повідомляє про успішну участь у найбільшій в Україні міжнародній виставці продуктів харчування та напоїв — WorldFood Ukraine 2025, яка відбулася з 28 до 30 жовтня в…

    Chat button Close button
    GDPR logo
    Огляд конфіденційності

    Цей веб-сайт використовує cookie, щоб ми могли забезпечити вам найкращий досвід його використання. Інформація про cookie зберігається у вашому браузері та виконує такі функції, як ваше розпізнавання, коли ви повертаєтеся на наш веб-сайт, і допомагає нашій команді зрозуміти, які розділи веб-сайту ви вважаєте найбільш цікавими та корисними.

    Детальніше з нашою політикою конфіденційності ви можете ознайомитись тут https://ekor.ua/privacy-policy/